Μοσχάρι Κοκκινιστό

      Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, σπάλα ή ελιά) σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 συσκ. ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 1 κουτάλι σούπας πελτέ Pummaro
  • ½ καυτερή πιπερίτσα ή ½ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι

     Εκτέλεση

Σε καυτό λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας γυρίζοντας το γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μη μαυρίσει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα γυρίζουμε «μια βόλτα» και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τη ντομάτα στον τρίφτη με τον πελτέ, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το κρέας.

Μαγειρεύουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια.

Καταμεσήμερο Ιουλίου…
που κι αν ακόμα δεν υπήρχαν ελαιώνες…
θα τους είχα επινοήσει.
(Οδυσσέας Ελύτης)

image00012