Υλικά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
- 150 γρ. αβγά
- 80 γρ. ελιές απύρηνες (όχι πολύ αλμυρές)
- ζάχαρη και δενδρολίβανο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τα αβγά, μέχρι να γίνουν χυλός.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα που έχουμε ήδη λαδώσει και ζαχαρώσει.
Τεμαχίζουμε τις ελιές, τις ρίχνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το δενδρολίβανο.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160° – 170°C για 30 – 35 λεπτά περίπου.