Η Ιστορία μας

Η «Ανδανία γη» είναι δημιούργημα μιας οικογένειας με μακρόχρονη παράδοση στο ελαιόλαδο.

Εδρεύει στην Ανδανία Μεσσηνίας και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 1990 με την ίδρυση παραδοσιακού ελαιοτριβείου, το οποίο περνώντας σταδιακά από διάφορες φάσεις εκσυγχρονισμού τελειοποιήθηκε το 2021.

Η παραγωγική διαδικασία ξεκινά από την πρωτογενή παραγωγή του προϊόντος στον ελαιώνα και φθάνει μέχρι την τελική τυποποίηση του ελαιολάδου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησής μας.

Επιλέγουμε τον καλύτερο καρπό από τους ελαιώνες μας και τον ελαιοποιούμε στο δικό μας λιοτρίβι με ψυχρή έκθλιψη. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με την αγάπη, το μεράκι και την εμπειρία για την ελαιουργία παράγουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, το ονομασίας προέλευσης Π.Ο.Π Καλαμάτας και το μοναδικό αγουρέλαιο.

Η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου γίνεται κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. και εν συνεχεία αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση της σταθερής ποιότητας, του μοναδικού αρώματος και της εξαιρετικής γεύσης με όλα τα πλούσια συστατικά του καρπού της.

Έτσι μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητας και γεύσης διατηρώντας όλα τα ευεργετικά συστατικά της ελιάς.

Η «Ανδανία γη» είναι πιστοποιημένη με HACCP (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων), ISO (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας), ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) .

Η Φιλοσοφία μας

Η συμβολή στην διατήρηση του μακραίωνου πολιτισμού της Ελιάς μέσα από παραδοσιακές πρακτικές καλλιέργειας και επεξεργασίας σε συνδυασμό με σταθερή προσήλωση στην περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας.

Ο σεβασμός στους καταναλωτές, μέσα από συνεχείς ελέγχους στο τομέα της ποιότητας. Υπευθυνότητα και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών ώστε να ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, κουλτούρας και οικονομίας που βασίζεται σε μια παράδοση χιλιετηρίδων πρωτογενούς παραγωγής, συνδεδεμένων με τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ποιότητα

Η Ανδανία Γη θεωρεί ότι η ποιότητα είναι φιλοσοφία ζωής και ως εκ τούτου αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες δυνατότητες διασφάλισης ποιότητας.

Έχοντας ως βασικό της μέλημα, την τήρηση των ποιοτικών προδιαγραφών, επενδύει σε κάθε τεχνολογική εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε όλες τις φάσεις παραγωγής των προϊόντων γίνεται ο αυστηρός έλεγχος αλλά και εφαρμόζεται μια γενικευμένη πολιτική πρόληψης και εξάλειψης κινδύνων που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των προϊόντων της.

Ο Ελαιώνας μας

Καταμεσήμερο Ιουλίου…
που κι αν ακόμα δεν υπήρχαν ελαιώνες…
θα τους είχα επινοήσει.
(Οδυσσέας Ελύτης)

image00012