Σπετζοφάι

     Υλικά

  • 5 πράσινες πιπεριές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 600 γρ. ντομάτες Κον κασέ Pummaro
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας Pummaro
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
      Εκτέλεση

    Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα λουκάνικα που είναι κομμένα σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε όλα μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον πελτέ.

Αν θέλουμε να το κάνουμε καυτερό βάζουμε το μπούκοβο ή μια καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 με 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και τριμμένο μαϊντανό.

Καταμεσήμερο Ιουλίου…
που κι αν ακόμα δεν υπήρχαν ελαιώνες…
θα τους είχα επινοήσει.
(Οδυσσέας Ελύτης)

image00012