Κροκέτες Ψαριού σε σάλτσα ψητής πιπεριάς για 4 άτομα

    Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο ψαριού (σολομός, μπακαλιάρος ή πέρκα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

    • 1 φλιτζάνι αλεύρι
    • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    • 2 αυγά

Για τη σάλτσα ψητής πιπεριάς:

  • 2 ψητές κόκκινες πιπεριές
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κ. σούπας ξερός βασιλικός
  • αλάτι

     Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το ψωμί του τοστ, τα αυγά, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες.

Το πλάθουμε όπως τα μπιφτέκια και πανάρουμε τις κροκέτες με το αλεύρι, το αυγό και το σιμιγδάλι.

Τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς, την οποία κάνουμε            χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.

 

 

Καταμεσήμερο Ιουλίου…
που κι αν ακόμα δεν υπήρχαν ελαιώνες…
θα τους είχα επινοήσει.
(Οδυσσέας Ελύτης)

image00012